SaHabat ArCher

Sunday, February 27, 2011

Ekspidisi Broga

Okay...aku rasa dah mood untuk aku berblogging da sampai...huu...Untuk entry kali nie aku nak sambung cerita aku yang tertangguh hari tu....siapa2 yang dah baca entry aku yang sebelum nie pasti dah tahu apa yang aku maksudkan an...huuu..

Bukit Broga...Korang mesti fikir apalah mamat nie...tak habis2 dengan bukit broga...bukannya naik Gunung Everest pun....=p

Actually,ini program most precious memory buat kitorang sebagai kenangan sebelum kitorang bawa haluan masing2...mungkin sorang kat utara...mungkin kat selatan..dan aku pulak kat timur nung ha...hakhak...

Berbalik kepada cerita tadi...Kitorang just berlima ke sana...Nie gambar kitorang sebelum start perjalanan ke semenyih...Balik dari Shah Alam untuk hantar Aideel dulu kat kolej....

Duan,Aiman,Hizami,Aideel,Faiz,dan Aku...

Alkisah 5 budak F1 mulakan perjalanan...

Perjalanan kitorang jadi lama sebab banyak tempat jugak kitorang berhenti...Rupa2nya suka bergambar bebudak nie...(termasuklah aku an...hehe)..sebab tulah sampai 500gambar kat dalam album nie ha...Tapi taklah nak uploadkan semua....just nak sharekan keriangan...

Kitorang gerak sana dalam pukul 12 malam pastu sampai sana dalam 3.30pagi camtu....jalan ke sana taklah susah sangat just lokasi bukit tu je yang buat kitorang berpusing sampai ke tokong cina...hakhak..seram jugak jalan dia...maklumlah around 3pagi mana nak ada orangnya...lepas 2 barulah kitorang mulakan ekspidisi ke puncak Broga...Kat atas sana apa yang aku boleh cakap kat korang...caannntikkkk....=)...panjang ceritanya...so tengok2lah gambar nie dulu...gambar2 kami yang ceria...heee

Ni masa dah sampai kat Semenyih....

Sebelum start mendaki tu,kitorang lepak kat Balai Polis dulu...sebab kitorang nie tergolong dalam group yang terawal sampai la pulak...so sambil2 2...sembang2 la ngan abang polis...lepas tu apa lagi...snap2...heee=)

Pukul 4.oopagi...Barulah kami menuju puncak...Jalan dia,masyaallah...menakutkan jugak...kalau lemah semangat boleh patah balik dibuatnya...alhamdulillah selamat sampai jugak kat puncak tu...masa tu gelap la sangat...just guna torchlight je...kat sebelah pulak gaung ke ntah apa...Tawakkal je aku masa tu...ada part tu pulak curam dia boleh tahan la...sampai macam dah merangkak dah...Bila tengok kebawah balik...huissh...nak tercabut urat perut...hakhak...Apa yang penting masa nie???KERJASAMA...=)


Oleh sebab kondisi malam yang menyukarkan...lebih kurang 5.00pagi kot baru kitorang sampai kat atas sana...Penat tu memang pasti...Tapi kepuasan tu semestinya...Kitorang pun lepak2lah sambil menunggu pagi...Nak tengok sunrise katanya...hukhuk=p

Walaupun kepenatan...but kitorang tak penat bergambar...haha...

dan gambar kat bawah nie pulak sedikit gambaran la scenery kat situ...by the way...kalau tengok live lagi cantik...Cuma hari tu sedikit mendung...so kitorang tak boleh tengok sunrise sangat la...

Nie kalau tengok dari atas macam lilin..Cantik lentok dia

Masa nie orang dah makin ramai dan makin ramai...

Kat atas nie sejuknya yang amat...angin tiup sekali ngan bau hijau daun...fresh rasanya...sampai tulang dinginnya...Pagi pulak tu...terlelap setengah jam dah cukup rasanya...Bukak je mata tengok orang dah ramai kat keliling...Langit pun dah cerah...So,dah tibalah masa untuk kitorang gerak untuk turun...Tapi sebelum tu kitorang sempat lagi bergambar....Time nie lebih jelas la imej kat kiri dan kanan tu....Ambik banyak2...lagipun bukannya abis filem pun kan...haha...


KAMI DI BUKIT BROGA...

AIMAN RASHID

FARID HARUN

FAIZ ZAMRI

RIDDUAN RAMLI

HIZAMI













Rasanya setakat tu je kot untuk entry kali nie...Jumpa lagi lain kali...Terima kasih bagi yang sudi melawat ruangan yang tak seberapa nie...Tapi sebelum tu korang tolong bagitau binatang apakah nie???



LOST

lepas nie ada lagi cerita2 yang aku nak coretkan..kalau ada masa nanti aku ceritakan kat sini...Insyaallah jumpa lagi...